ادوپرفیوم پرزویرون (Perseviron) پاریس کرنر، 100 میلیلیتر
Perseviron Paris Corner
آغاز پرزویرون، تند و تیز و پرانرژی است. حضور قدرتمند هل سبز و دارچین در کنار ترنج، یک افتتاحیه گرم، ادویهای و در عین حال کمی درخشان و مرکباتی را رقم میزند. هل با عطر سبز و ادویهای خاصش، به محض اسپری شدن خودنمایی میکند و دارچین نیز گرما و شیرینی ادویهای ملایمی میدهد که در کنار ترنج، تلخی و تازگی ظریفی را نیز احساس میکنیم. این شروع، حسوحال یک نوشیدنی گرم ادویهای با برشی از پوست مرکبات را تداعی میکند که بسیار دلپذیر است. با ورود به نتهای میانی، چهرهی گورماند عطر آشکار میشود؛ ترکیب اعجابآور پرالین (بادام سوخته شیرین) و خامه زدهشده شیرین به همراه شکوفه پرتقال، قلبی خامهای، شیرین و گلی به عطر میبخشد. پرالین رایحهای شبیه نوقای بادام یا کارامل فندقی دارد و خامه زدهشده نیز شیرینی خامهای و شیری به ترکیب اضافه میکند؛ همراهی این دو با شکوفه پرتقال که رایحهای گلی، عسلی و کمی مرکباتی دارد، بخش میانی را به شدت خوشمزه، نرم و فریبنده کرده است. این قسمت از عطر یادآور دسرهای خامهای فرانسوی با تزیین گلهای سفید است که در عین شیرینی، ظرافتی گلدار و اشرافی هم دارد. با رسیدن به نتهای پایانی، فضای عطر به سمت روایح سنگینتر و عمیقتر میرود؛ چوب گایاک دودی و خشک به همراه وانیل شیرین و رایحهی چوبهای خشک (خاکی) پایه عطر را میسازند. چوب گایاک بویی دودی، کمی تاریک و چرب-چوبی دارد که به عطر بُعدی اسرارآمیز و جدی میدهد؛ در حالی که وانیل، شیرینی دلنشین وانیلی را همچنان تا انتها حفظ میکند و چوب خشک هم رایحه را خشکتر و کمی خاکیتر میکند. این ترکیب پایانی سبب میشود عطر ضمن حفظ شیرینی گورماند خود، حالت چوبی و دودی بالغی پیدا کند و از حالت صرفاً خوراکی خارج شود.
پرزویرون قطعاً یک عطر خاص و متفاوت است که دل دوستداران روایح گورماند و شیرین را خواهد برد. با وجود شیرینی قابل توجه در ترکیب (از خامه و پرالین و وانیل)، حضور ادویهها و چوبها باعث شده عطر بیش از حد خوراکی و ساده نشود و برای استفاده خانمها و آقایان هر دو مناسب باشد. کیفیت روایح و ماندگاری این عطر بسیار بالاست؛ همانگونه که نام آن اشاره به پایداری دارد، پرزویرون نیز روی پوست پخش بو و دوام قابل توجهی نشان میدهد. این عطر به دلیل گرما و شیرینیاش، برای فصول سرد سال و همچنین استفاده در شب توصیه میشود. در هوای خنک، لایههای مختلف آن بهتر خود را نشان میدهند و ترکیب خامه و دارچین در پسزمینه چوبی، حسی همچون نوشیدن یک فنجان شیرینیدارچینی داغ در کنار شومینه را تداعی میکند. همچنین پرزویرون میتواند یک انتخاب عالی برای موقعیتهای رسمی شبانه یا جشنها باشد؛ رایحه آن به اندازه کافی جذاب و چشمگیر است که نظرها را جلب کند و در عین حال به لطف جنبههای چوبی، وقار و سنگینی لازم را نیز دارد.
از نظر شباهت با سایر عطرها، برخی از کارشناسان رایحه پرزویرون را همخانواده با عطرهایی نظیر Parfums de Marly Althaïr میدانند. آلتایر از پرفیوم دو مارلی نیز یک عطر شرقی-وانیلی با ترکیب دارچین، سیب، پرالین، وانیل و چوبهاست که شباهتهای جالبی با پرزویرون دارد. به بیان دیگر، پرزویرون را میتوان ترکیبی از فضای گرم وانیلی-ادویهای آلتایر (یا حتی Spiritueuse Double Vanille از گرلن) با حالت خامهای و دسرگونهای شبیه به Montale Chocolate Greedy (فاقد نُت شکلات ولی با حس خوراکی) دانست. همچنین عطر Brûlée از خانه عطر احمد المغربی و حتی Art of Nature II از لطافه به عنوان روایح مشابه توسط کاربران ذکر شدهاند. اما پرزویرون به خودی خود آنقدر منحصربهفرد عمل کرده که میتواند به عنوان امضای بویایی خاص شما مطرح شود. در کل، اگر به عطرهای شیرین، متفاوت و با شخصیت چندبعدی علاقه دارید – عطری که هم بتواند حس گرم یک دسر خوشمزه را بدهد و هم وقار یک عطر چوبی را حفظ کند – پرزویرون انتخابی بسیار شایسته است.